מצאתי שטרות ברחוב

שאלה:

שלום וברכה,,רציתי לשאול שאלה.. הלכתי ברחוב אתמול בלילה ומצאתי 700 שקל בשטרות מקופלים(לא בקיפול מיוחד)
….רציתי לשאול האם יש צורך להכריז במקום ועד מתי ? וממידת חסידות? פשוט אולי יש סימן לכאורה של הסכום וגם סוג השטרות..

תשובה:

שלום וברכה,

השטרות לא נחשב סימן. לגבי מניין המעות אם נחשב סימן, קיי" להלכה שמניין נחשב סימן, ולכן יש הסוברים כי סכום מעות שנמצא ברחוב, מניין המעות נחשב סימן. ויש הסוברים שדווקא דבר שיש לו מניין חריג נחשב סימן, אבל אם המניין אינו חריג, אינו סימן. ולכן אם השטרות נמצאו מושלכים בצורה שיכולים להתפזר ע"י נפילה, אין הנפילה נחשב סימן. ואם נמצאו מקופלים היטב שלא מתפזרים ע"י נפילה, ראוי להחמיר ולהכריז עליהם כשבועיים ימים. ואם לא הגיע המאבד, יש לרשום את סכום המעות ואת מקום האבדה, ויוכל להשתמש במעות, ואם יגיע אחר זמן רב המאבד יצטרך להשיב את סכום המעות.

בהצלחה ושנה