איסור גזל ואיסור ריבית במינוס בבנק

שאלה:

נתתי הרבה כסף לצדקה ובגלל שכל חודש יורד לי כסף לחיסכון אז החודש יהיה לי מינוס גדול ואמרו לי שבגלל שאין לי נכסים אז אסור לי להיות במינוס זה גזל וגם על מינוס יש ריבית גדולה. אז מה כדאי לבטל את החיסכון או להקפיא אותו בנתיים או לסמוך על ה'?

תשובה:

שלום וברכה,

מינוס בבנק לא נחשב לגזל, אלא אם כן לא יודע מהיכן להחזיר את ההלוואה. אמנם אם אין ללווה השקעות או דירה, נכנס הלווה לאיסור ריבית למרות ההיתר עסקה, ולכן במקרה הנ"ל ראוי להקפיא את החיסכון לתקופה.

בהצלחה שונה טובה.