צליית בשר עם כבד יחד

שאלה:

מותר לצלות כבד בשיפוד עם בשר כבש?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא להשתמש ברשת של הכבד לצליית כל דבר אחר, כיון שבלוע בה טעם של דם אסור. לאחר צליית הכבד יש לנקות את הרשת וללבן אותה עד שתאדים ורק אחר כך להשתמש בה לשאר דברים. אולם מעיקר הדין הדבר מותר, ובלבד, שהכבד יהיה על הרשת ממש, והבשר עליו או לצידו. ראה שו”ע יו”ד סי’ עג סעי’ ד.

מקורות:

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל