הכשרת כבד אווז

שאלה:

האם כבד אווז שעבר פתאום מן הסתם הנמכר באריזת וואקום האם צריך לעבור צלייה כמו כבד רגיל או שלא בגלל שאין בו דם עקב הפיטום שלהם ?

תשובה:

ברור שיש דם, אין קשר בין הפיטום לדם, האווז היה חי…

באופן כללי יש לדעת שהפיטום גורם לשאלות חמורות של טריפות, ולכן אין שום כשרות מהודרת על אווזים, ואין כל מקום להקל ולאכול בשר ועוף מכשרות שאינה מהודרת, יש קושי רב בפיקוח על דיני השחיטה והטריפות במציאות מתועשת היום, והדרך להבטיח שאתה אוכל כשר הוא לצרוך מכשרות מהודרת בלבד.

שנה טובה ומבורכת.