איסור נגיעה באופן שלא יגיעו לידי מעשה

שאלה:

בבקשה תענו לי על זה
נכון כל האיסורים של קרבה נגעיות וכו זה לא באמת איסורים זה רק כדי שלא יגיעו לקיום יחסים אז אם אני בטוחה במליון שזה לא יקרה אז זה מותר?

תשובה:

שלום רב,

אסור. בתורה כתוב "לא תקרבו לגלות ערוה" ומחמת הפסוק הזה כל נגיעה של חיבה נאסרה כך כתוב ברמב"ם ובשו"ע אבה"ע סי' כ'. כלומר, כאשר יש איסור בתורה לעולם לא נכנסים לסיבות מדוע התורה אסרה. אלא זה אחד מהלאווין שבתורה (לפחות לפי חלק מהראשונים) ולכן זה אסור בכל מקרה.