ברכה על שתייה בטיול – הולכי דרכים

שאלה:

אם בטיול שנתי אני באוטובוס מברך על בקבוק שתייה ואז יוצא למסלול ואז חוזר לאוטובוס נוסעים כמה דק ואחכ עוד מסלול. האם אני מברך ברכה אחת לכל הפעמים?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה שותה באוטובוס שהוא מקום קביעות, ממילא ביציאה מהאוטובוס זה נחשב שינוי מקום המחייב ברכה נוספת. רק אדם שהוא בבחינת הולכי דרכים, כלומר לכתחילה הוא אינו קובע מקום לעצמו אלא שותה תוך כדי טיול, אינו חייב בברכה נוספת ולא שייך לגבי דין שינוי מקום. לכן, לאחר השתייה באוטובוס יש לברך ברכה אחרונה, ואם רוצים אחר כך לשתות שוב בטיול או אחרי הטיול, מברכים שוב.

ראה עוד כאן בענין זה.