החזרת מוצר שהגיע פעמים למוכר בישראל

שאלה:

שלום וברכה.

לפני כשנה הזמנו תיק בית ספר דרך אתר באינטרנט מחנות בישראל.
התיק אחר לבוא ולכן שלחו לנו תיק אחר שהגיע ליעדו.
את התיק הקודם, החנות הייתה אמורה לקבל מהדואר בחזרה.
כעבור כחודש הגיע לפתע התיק האבוד אלינו הביתה.
התקשרנו לחנות ודיווחנו להם על כך וביקשנו שיבוא לאסוף את התיק כיון שאין באפשרותנו לשלוח אותו בחזרה. (הקרטון נקרע ונזרק ועוד שהמשלוח יקר וכד'.)
נאמר לנו מהחנות שיבואו לאסוף מביתנו אך לא הגיעו.
הזכרנו כמה פעמים אך לא הגיעו לבסוף.

האם מחובתנו לנסות עוד להחזיר את התיק ?
אם כן, האם נוכל לומר להם שאם לא יבואו תוך שבועיים לאסוף אותו, שזה יתפרש כמחילה עליו ושלא נצטרך להחזירו יותר (יעבור לבעלותנו) ?

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעתם פעם או פעמיים שהמוצר אצלכם ושיגיעו לקחת, יצאתם ידי חובתכם, ואינכם צריכים להודיע שוב.

אתם יכולים להודיע להם שבזמן פלוני אתם מוציאים את המוצר מהבית למקום שמור קצת, אם יעבור זמן מה ולא יבואו לקחת הרי זה נחשב אבדה מדעת. בדין אבדה מדעת האם מותר לקחתה לעצמה או שרק אינו מצווה בהשבתה נחלקו בזה המחבר והרמ"א, לדעת מרן המחבר פטור השבה אבל אסור ליטלה לעצמו. ולדעת הרמ"א נחשב להפקר ומותר לקחתה לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

כשהודיע נפטר מהשבה, כדין כל השבת אבדה שיוצא יד"ח שמודיע לו שיבוא ליטלה.

יכול להודיע לו שבזמן פלוני יוציא מביתו אבל לא ישליך למקום הפקר – ראה שו"ע סימן שיט ובב"ח ובנו"כ שם.

אבדה מדעת ראה שו"ע סימן רסא סעיף ד.