שיער בית השחי שאינה מקפידה להסירו קודם טבילה

שאלה:

דבר ראשון אנו אשכנזים אישתי פעם פעם בתקופה ללא קביעות כלל וכלל וללא קשר ללפני המקווה ממש מדי פעם מורידה השערות של בית השחי וכמובן שלא קיבלה עליה הנהגה זאת ואף פעם לא עשתה זאת בקביעות האם היא חייבת לגלח לפני המקווה שערות אלו משום חציצה או שהיות ולא מקפידה על זה באופן קבוע אין זה חציצה

תשובה:

שלום וברכה

אם אינה מקפידה על כך כלל, ורק מידי פעם היא מסירה, לא גרע שיער זה משאר שיער הגוף, כמו שיער הראש, שאם כפי שהוא עתה אינה מקפידה להסירו אינו חוצץ.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שאלה שעלתה לי בהקשר הזה. ידוע מהש"ך שנשים לא מורידות שער ערווה והספרדיות כן מורידות. השאלה היא למה יש נשים שלא מורידות. הלא הגמרא בסנהדרין (כא' א') אומרת בפירוש "ויצא לך שם בגוים ביפיך" שאין להן לבנות ישראל לא שער בית השחי ולא בית הערוה. ומה ראוי להיות ההנהגה הראויה בבית אשכנזי.?? תודה רבה רבה על האתר הנפלא ועל התשובות הנפלאות

  2. ראוי להשאיר את הנושא הזה לאשה, שהיא תבחר לעשות מה שנוח לה, והבעל יתן לה את התחושה תמיד שהיא הכי יפה בעיניו בלא לבקש ממנה שום דבר בתחום זה.