להשתמש בסל הנחה מקופ"ח לדברים אחרים

שאלה:

אשתי חברה בקופת חולים "לאומית".

אנו מקבלים במסגרת ביטוח קופת החולים סל הריון בשווי 8,000 ש"ח.

ההטבה היא שניתן לשלם על שירותים וציוד, ולקבל החזר של עד 8,000 ש"ח, כאשר ההחזר מהווה 75% מההוצאה. (כלומר, אם למשל קנינו במחיר של 10,667 ש"ח – נקבל החזר של 8,000 ש"ח = 75%. אך אם קנינו במחיר של 11,000 ש"ח – נקבל ג"כ רק 8,000 ש"ח, למרות שזה פחות מ-75%).

ההחזר ניתן ע"י הצגת חשבונית / קבלה, על הקניה / השירות שניתן.

זהו הקישור לפירוט ההטבות בסל הלידה.
https://www.leumit.co.il/heb/Life/Pregnancy/Pregnancy%20and%20Leumit/articlegalleryitem,3284/

לא מצוין שם אפשרות של קניית עגלת תינוק / לול / וכיו"ב.

אמנם, ככל הידוע לי, הרבה קונים עגלה ומבקשים מבעל החנות שירשום בקבלה כאילו קנו מוצרי הנקה, ואז מקבלים החזר.

האם מותר לעשות את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

בתקנון של הקופ"ח מוזכר שההטבה הינה עבור היולדת ולא עבור בין זוג ולא עבור התינוק. ועגלה כלול כהטבה לתינוק ולא זכאית. אלא שיכולה היולדת לקנות מצרכים עבורה – כגון משאבת חלב –  ולהתחרט מהקנייה ולהחזיר ולקבל זיכוי מהחנות ולרכוש עם הזיכוי עגלה. והשאלה האם מותר לעשות זאת. והורה לי בזה דיין גדול [הרה"ג בצלאל וקסלשטיין שליט"א] שאם היולדת תשתמש בכל מקרה בסל קנייה, אם לא לעגלה אז תשתמש לדברים עבורה, כיון שהסל יתממש בכל מקרה – יש להקל שתקנה היולדת גם עגלה כדו' דברים שלא נכללים בסל ההנחה. אבל אם נאסור עליה לקנות עגלה לא תשתמש בסל קנייה כלל [שלעצמה לא צריכה ואין לה מה לקנות], אינה יכולה להמיר את סל הקנייה לדברים אחרים.

בהצלחה.