אירגון שמחלק מזון לנזקקים צריך לבדוק אם מברכים?

שאלה:

שלום אים אדם מיתנדב לאירגון חסד למישפחות ניזקקות שאני לו יודע אים הם דתיים או לו שואל כי אני יודע שיש עיניין לעשות צדקה דווקא אים אני הגון והשאלה כי נגיד נארגן להם אוכל והם לו יברכו עליו זה אולי לו ליפני עיור ומיצד שני זה בני אדם מעדכנים שיש להם ילדים שבקושי מאכילים בסופו של דבר אשמח לתשובה תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לבדוק אחריהם עד כמה מקיימים מצוות, אם יודע שאינם מברכים, עדיף לתת כסף ולא מוצרי מזון, אבל אם אינו יודע ובפרט שיש שם ילדים, יש לתת בעין יפה ובלב רחב.

תזכה למצוות.