עניית אמן באמצע בדיקת חמץ

שאלה:

שלום לרב,

אני עוסק כרגע בדיני בדיקת חמץ. שאלתי היא מדוע מותר לענות אמן באמצע בדיקת חמץ? אם אפשר מקורות

תשובה:

שלום וברכה

כיון שההמנעות מדיבור באמצע הבדיקה אינה אסיור גמור, ולשון השו"ע בסי' תלב היא "יזהר שלא ידבר" "וטוב שלא ידבר", כתבו הפוסקים שאם נזדמן לו לברך אשר יצר באמצע הבדיקה יברך ולא ידחה שמא ישכח ויעבור זמנה, ראה קובץ מבית לוי חלק א' והובא בפסקי תשובות תחילת סי' תלב, וראה שם שמסקנתו בפשיטות שממילא מותר גם לענות אמן על ברכה ששומע.