חילול שבת

שאלה:

שלום לרב. רציתי לשאול לגבי חילול שבת. אם נשכתי ציפורנים ותלשתי אותם (ידעתי שזה אסור)- האם זה בגדר חילול שבת? האם כל השמירת שבת שלי לא שווה וכאילו חיללתי שבת<?

תשובה:

קראתי בצער את שאלתך.

אין קשר בין המצוות לעבירות, כלומר, הגם שאסור לתלוש את הציפורניים בשבת, זה לא מגרע מכל שאר הדברים שנמנעת מהם וקיימת אותם, האיסור עצמו הוא נקודתי ויש להתחרט עליו ולקבל לא לשוב אליו עוד, אבל כל השאר נשאר והוא "שווה" מאוד.

בשורות טובות.