אישה פושטת לי יד לשלום מה עושים?

שאלה:

שלום אם אישה פושטת לי יד ללחוץ לה כאמירת שלום אסור להחזיר לחיצה בחוסר נעימות. ואשמח למקורות ולהבין את גדר ההלכה שהידע

תשובה:

שלום רב,

אסור ללחוץ לה את היד, אתה יכול לומר לה בנימוס שאתה דתי וזה אסור, כולן מבינות את זה ולא צריכה להיות לך אי נעימות.

ראה עד כמה כתבו חז"ל בברכות (סא,א): "המרצה מעות לאשה מידו לידה כדי להסתכל בה – אפילו יש בידו תורה ומעשים טובים כמשה רבינו – לא ינקה מדינה של גיהנם, שנאמר יד ליד לא ינקה רע – לא ינקה מדינה של גיהנום"!

וכך כתב גם בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קיג) "ולהושיט יד לאשה כדרך הנותנים שלום בהפגשם, פשוט שאסור אף לפנויה שהרי הן נדות וכ"ש לאשת איש".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין אשה לאיש?

    ראיתי פעם סרטון שבו מראים איך שבשידור חי מגיע שדרן גוי לאיזה בית ספר יהודי ופושט יד לאשה שם שנראית חרדיה במראיה החיצונית. היא נותנת לו יד והיא ממשיכה להסביר לו על דא ועל הא. לכאורה זה היה יכול ליצור מצב של איבה מאות אלפי אנשים שצופים בחדשות אלו אם לא היתה נותנת לו יד. האם היא עשתה נכון? יש להדגיש שהיה שידור חי ואי אפשר לערוך את זה אחכ