סירוס כלב / הגנה על הכלב מפני כלב תוקף אחר

שאלה:

1. אבקש לדעת מקורות הלכתיים האוסרים סירוס כלבים ודעת רבני זמנו כאשר המגמה היא לסרס כדי למנוע תפוצת יתר.
2. כלב נחשב ממונו של אדם מה הדין כאשר אדם הולך ברחוב וכלבו מותקף ע"י כלב אחר האם מותר להזיק לכלב האחר כדי להציל את הכלב שלי והאם אין בזה צער בעלי חיים כלפי הכלב האחר

תשובה:

שלום רב,

1. אצטט לך את דברי השולחן ערוך אבן העזר סימן ה' סעיף יא: "אסור להפסיד אברי הזרע, בין באדם בין בבהמה חיה ועוף, אחד טמאים ואחד טהורים, בין בארץ ישראל ובין בחו"ל. וכל המסרס לוקה מן התורה בכל מקום".

2. כלב נחשב לממונו. ולכן כאשר הכלב שלך מותקף ע"י כלב אחר מותר לך להציל את הכלב שלך בכל דרך. אבל עליך לנסות תחילה להצילו בדרך שפחות יזיק לכלב השני. ראה גמרא בבא קמא כח,א.