קיבל צדקה בדואר והיה טעות בכתובת וחזר המכתב

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: משולח שנתן לבעל הבית דף עם כתובת שלו ושלח לו וחזר המכתב שהיה כתובת מוטעה, האם חל דין נדר בדבר צדקה שצריך לחפש אחריו או כיון שעשה ההשתדלות שלו ומזל המשולח גרם לו, פטור מלעשות מאומה ואין צורך לחפש אחריו?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שמדובר שהנדיב שלח מכות של צדקה בדואר, וחזר המכתב עכב שיבוש בכתובת. עצם המשלוח כסף של צדקה נחשב למעשה וחל התחיבות לתת צדקה, והאם חייב לטרוח אחריו או שיכול לתת את הכסף לעני אחר, תלוי בנידון האם אפשר להעביר מעות צדקה מעני לעני.

בהצלחה.