ללוות ממעטפה של מעשרות

שאלה:

שלום, רוצה לשלוח מעשר בהעברה בנקאית. האם אפשרי? להוציא מהמעטופה את הסכום ששלחתי בהעברה, ממעשרות שיש במעטפה?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה יכול לשלם בהערבה בנקאית או באשראי לצדקה, ולקחת בתמורה כסף מהמעטפה של הצדקה. ויותר מכך, אתה יכול ללוות מהמעטפה של המעשרות ולפרוע אח"כ בתשלום באשראי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שולחן ערוך יורה דעה הלכות צדקה סימן רנט סעיף א:

האומר סלע זו לצדקה, או שאומר הרי עלי סלע לצדקה, והפרישו, עד שלא בא ליד הגבאי יכול לשנותו, בין ללוותו לעצמו בין ללוותו לחבירו, ויפרע אחר תחתיו.