תשובה לחוסר צניעות וכו'

שאלה:

אשה נשואה, שבילדותה גדלה בבית דתי אבל מאוד ליברלי ומתירני, ומשם היא התרגלה שלא לשמור על צניעותה כבת ישראל כשרה, ובעיקר לא הקפידה על איסור נגיעה, ועשתה מעשים שלא יעשו, ורק על איסור ביאה על אשת איש היא שמרה.

כעת עולים בלבה הרהורי תשובה אמיתיים, על מעשיה האסורים.

איזו דרך תשובה מועילה וראויה עליה לקבל ולעשות?!

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע לסדר דרך תשובה כפי שמבואר באחרונים, וכפי שכתב הנודע ביהודה. אבל הכלל בתשובה היא כפי שהרמב"ם כותב בהלכות תשובה עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לחטא הזה לעולם. כלומר, החרטה והקבלה לעתיד צריכים להיות ברמה כזו שיודע תעלומות יוכל להעיד שלא תשוב לחטא הזה לעולם. לכן, כאשר היא תקבל על עצמה צניעות, ושמירת מרחק עם גברים עם מגבלות וקווים אדומים שהם רחוקים בהרבה מאותם מקומות שהיא הגיע אליהם בעבר. אז ניכר אכן שהחרטה היא עמוקה והיא קיבלה על עצמה להישמר מזה מאוד.