לווה נסיעה בכרטיס רב קו – כמה משלם

שאלה:

שלום,
שאלתי –
אחותי השאילה לי כרטיס 'רב-קו' וכן 50 ש"ח כדי להטעין במידה ואין מספיק יתרה בכרטיס.
כשמטעינים את הכרטיס – הוא נותן ערך הטענה של 1.25 אחוז, ואכן כשהטענתי ב 30 ש"ח – ההטענה שהתווספה היתה 37.5 ש"ח.
היתרה בכרטיס כפי שקיבלתי ממנה היתה 11.9 ש"ח
מזה השתמשתי ל 2 נסיעות בסך כולל של 11.8 ש"ח
לכן יתרת הכרטיס עכשיו היא 37.6 ש"ח (11.9 פחות 11.8 ועוד 37.5)
האם עלי להחזיר לה את הכרטיס + 20 ש"ח שנשארו עודף מה 50 שנתנה לי (אחרי שהטענתי 30 ש"ח לכרטיס) + 11.8 ש"ח שזה מה שגרעתי מהכרטיס ע"י הנסיעות שלי?
הבעיה שאם אעשה כך – לא החזרתי לה בדיוק את מה שנתנה לי, כי נתנה 50 ש"ח + כרטיס עם יתרה של 11.9 ש"ח
והחזרתי 31.8 ש"ח + כרטיס עם יתרה של 37.6 ש"ח.
כלומר החזרתי יותר ממה שקיבלתי (בגלל הרווח בהטענה), האם נחשב ריבית?
ומה הנכון לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

עלייך להשיב את העשרים ש"ח שהם שלה מתחילה.

בנוסף עלייך לשלם לה מחיר של שתי נסיעות שלווית ממנה. חישוב מחיר הנסיעה נחשב לפי הגבייה ולא לפי התשלום שהיא שילמה – דהיינו שההטבה נזקפת לטובתה – אם נסעת בשווי של 11.8 עלייך לשלם לה 11.8, ולא פחות למרות שהיא שילמה על כך פחות. או שתשלמי לי בכרטיס רב קו סכום של 11.8.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש מחיר נקוב לנסיעה בודדת, וניתנת הוזלה למי שמטעין כרטיס רב קו, נזקפת ההטבה לטוען עצמו, למרות שהטבה זו יכולה להינתן לכל אחד. ולכן לווה נסיעה בודדת משלם מחיר של נסיעה בודדת, למרות שבעל הכרטיס שילם על כך פחות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא נראה לי נכון. לא מצוי שיש מי שזקוק לנסיעה אחת וקונה באוטובוס תיקוף ממישהו? בפשטות כל מה שרצתה ברב קו היה למכור לה נסיעה זולה וע"כ השאילה לה את הרב קו בנוסף להלוואה של חמישים ש"ח, מדוע שתשלם לה כהמחיר הגבוה על התיקוף???

  2. אם ההלוואה הייתה בסתם ולא בהתניה שתשלם בזול, חובת הלווה להשיב מחיר של נסיעה ולא מחיר של תיקוף. המחשבה בלב הלווה לא משנה את תעריף הפירעון.
    בהצלחה.