יחסי אישות בין בעל ואישתו

שאלה:

אשת איש המסרבת לקיים חיי אישות על פי צרכיו של הבעל, אלא על פי החלטתה השרירותית – מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה האישה רוצה ומה הן צרכיו של הבעל כהגדרתך. באופן כללי אשת איש משועבדת לבעלה במסגרת הנורמה. והנורמה הזו מוגדרת כמו בחיוב עונה, לדוגמא, פעמיים בשבוע. ראה מה שכתב המהרי"ט (ח"א סי' ה'): "דהא ודאי לא משעבדה ליה בכל שעה אם היא אינה רוצה שלא מצינו מורדת אלא באומרת מאיס עלי או מצערנא ליה, אבל אם היא טוענת בעונה האמורה בתורה הטיילין וכו' נראה דלא כייפי לה שאינה שבויית חרב להזדקק לו בכל שעה". כלומר, הגדרת השיעבוד של האישה לבעלה בנושאים אלו הוא כמו בחיוב עונה שהבל מחוייב לאשתו, ולא מעבר לזה.