שימוש בתוכנות פרוצות.

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעבר הורדתי והתקנתי תוכנות פרוצות, לרבות מערכת הפעלה של ווינדוס.
ועתה שבדעתי להחמיר ולאסור ההורדות של התוכנות כפי שפסקתם בכמה מקומות. האם עלי למחוק עכשיו את הכל ולקנות מחדש או שאני בדיעבד יכול להמשיך ולהשתמש, ורק להבא לא להוריד יותר?
תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל בין לקחת תוכנה לבין להמשיך להשתמש בתוכנה פרוצה, כיון שעכשיו אתה משתמש בתוכנה שלא שילמת עליה. אינך צריך למחוק את התוכנות אלא לשלם עבורם – דהיינו לקנות תוכנות שהעתקת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום לרבנים למה אי אפשר לומר כמו שראיתי בכמה פסוקים שאבידה ששטפה נהר מותרת כי מסתמא התייאשו וכן בנ"ד האינטרנט מלא בתוכנות פרוצות ומסתמא התייאשו מהם?

  2. אנו רואים בחוש שהבעלים לא התייאשו, והם ממשיכים להשיק את התוכנות ולהתפרנס בכבוד – מאנשים הוגנים – ולכן קשה לדמות לזוטו של ים שכבר הממון אין לו כל שליטה על הממון.
    בהצלחה.