הנחת תפילין – בר מצוה

שאלה:

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול לגבי הנחת תפילין ב"ה בגיל בר מצווה. הילד נולד ב-ו' בטבת שיחול בעזרת השם ביום שישי – היות והנחת התפילין הוא בגיל 13 ויום – שאלתי: מתי צריך לקיים את הנחת התפילין? לפני ו' בטבת שזה יום חמישי או יום שני אחרי כן – שיוצא ב-ט' בטבת? אשמח לתשובה. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם נלד ביום ו' בטבת, הרי שמאותו יום שישי, הוא חייב להניח כל יום ויום בכל ימי חייו למעט שבתות וחגים. כדאי מאוד לחדד לילד את הזכות העצומה שבהנחת תפילין, שהיא החפץ המקודש ביות שיש לנו [מלבד ספר תורה] והוא צינור קשר נפלא בין האדם לבוראו! יהודים במשך כל הדורות, גם הפשוטים ביותר, מסרו נפש על קיום מצות תפילין, שלא להפסיד אף לא יום אחד! בתפילין של היהודי מוזכר שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד – בורא העולם והאמונה בו. הגמרא אומרת שגם לבורא העולם יש כביכול תפילין רוחניות, בהן כתוב "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" – עם ישראל. זה הקשר בין היהודי לבורא העולם – על ידי התפילין הקדושות.

בנוגע לשאלה מתי לערוך טקס עם החברים, תעשו ביום שני שלאחר מכן, אבל זה ממש לא הקטע המשמעותי, הקטע המשמעותי שמאותו יום שישי הוא מניח תפילין כל יום.

תזכו בע"ה לרוב נחת יהודי אמיתי ממנו ומכולם!