מוריד הטל כדעת הטור – המשך

שאלה:

האם הטור מנמק למה לא אומרים מוריד הטל בחו"ל בקיץ? מה דעת הטור על אמירה בארץ? אם כן אומרים בארץ, למה השוני בין ארץ ישראל וחו"ל?

תשובה:

אין סיבה בטור, הוא פשוט מציין למנהגים החלוקים בענין זה בין ספרד לאשכנז, אין סיבה מיוחדת בארץ ישראל לומר יותר מחו"ל, פשוט בארץ ישראל יותר השתרשו מנהגים מבני ספרד בגלל שהם היו כאן שנים רבות לפני שבאו בני אשכנז [בני אשכנז הראשונים הגיעו לכאן לפני 250 שנה], כנראה זה מה שהיה כאן.