שיעור קביעות סעודה

שאלה:

שלום לרבנים מה שאומרים עם אכלתי שיעור קביעות סעודה אע"פ שבירכתו מזונות על קביעות סעודה המוציא האם לאכול בשיעור פרס לאכול את כל השיעור לקביעות סעודה או רק הכזית? אשמח למקור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

רק את הכזית. אדם שיאכל שיעור קביעות סעודה בכדי אכילת פרס יכול להכנס לספר השיאים של גינס… בפרט למנהג האשכנזים שהשיעור הוא מה שאנשים רגילים לאכול בסעודה. הרעיון של כדי אכילת פרס הוא כדי שיחשב הדבר כאכילה. אבל כל השיעורים הנוספים, כמו שיעור שביעה לברכת המזון דאורייתא, או שיעור קביעות סעודה, כתב הפרי מגדים שהוא גם ביותר מכך. ראה משנה ברורה בסי' רי בהרחבה.