קטניות בפסח לטבעונית

שאלה:

שלום וברכה,
שאלה לקראת פסח.. לפני כמה חודשים התחלתי להיות טבעונית. בבית אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח. אני בת 21. כטבעונית קטניות זה מקור החלבון שלי, האם מותר לי לאכול קטניות בפסח?

תשובה:

שלום וברכה

מנהג ישראל דין הוא. לא ניתן לבטל דין שנפסק בשולחן ערוך מחמת החלטה כזו או אחרת להיות טבעונית… אסור לבני אשכנז לאכול קטניות בפסח. אחת מן השתים, או שתחרגי ממנהגך לימי החג ותאכלי חלבונים מהחי, או שתסתפקי בשקדים וכדומה שגם מכילים חלבון. עדיפה האפשרות הראשונה.

בהצלחה