התרת נדרים – קטניות בפסח

שאלה:

שלום
אני מעוניינת לאכול קטניות בפסח.
האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?
והאם אני יכולה למנות אותכם לשם כך?

תשובה:

שלום וברכה

נדר כזה שבא על ידי קבלת האבות הוא בגדר מנהג מחייב ולא ניתן לעשות על כך התרת נדרים. היי גאה במנהגי אבותיך תקיימי אותם בגאון ובשמחה ותזכי לכל הטוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב!

    אני חושב שהיה כאן מקום גדול לרב העונה לשאול לאיזה מגזר השואלת משתייכת, היות שאף שלאשכנזים שנוהגים לא לאכות קטניות, לא עושים התרה בנושא זה, אפ"ה ישנם גם קהילות מסויימות בבני הספרדים שלא אוכלים קטניות [מרוקאים למשל ועוד], ולהם כתב באול"צ הלכות פסח ח"ג פ"ח הט"ו שמועילה התרה, ועיי"ש בביאורעם שהאריך בביאור הענין.