צירוף כתמים לשיעור גריס

שאלה:

ערב טוב!
האם זה נכון שכתמים שנמצאו בשבעה נקיים על בגד לבן נפרדים אחד מהשני לא מצטרפים? ומה הגדר בזה שהם צריכים להיות ניכרים אחד מהשני?

תשובה:

שלום וברכה

אכן אם הם לא מחוברים הם לא מצטרפים לשיעור גריס, רק כאשר הכתם נמצא על הגוף עצמו, הצירוף לגריס נעשה גם כשאינם מחוברים. חיבור זו נגיעה ממש. יש הרבה נדונים בענין זה בפוסקים, האם מראה טהור שאינו אדמומי יכול לחבר בין שני כתמים אסורים, או בגד שחלקו צבעוני וחלקו לבן, או בגד כפלים שכאשר הם נפתחים הכתמים מתרחקים וכו', ראה בהרחבה בפתחי תשובה בסי' קצ סעי' י.