ברכה על סנגריה

שאלה:

מה מברכים על סנגריה:
יין שמעורבב עם עוד דברים ויש בכוס גם פלחי תפוז וחתיכות תפוח ?

תשובה:

שלום וברכה

אני לא יודע במה מדובר. אם מדובר ביין ששאר הדברים רק תבלין בשבילו, והם בגדר טפל. מברכים רק על היין, אבל אם מדובר בסוג מאכל שמעורב מכמה מינים, הברכה היא על פי רוב המאכל.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מדובר על משקה שרובו יין , (לפחות בבקבוק הקנוי ראיתי שרשום 58 אחוז יין) אך ייתכן ובמקומות שמכינים בעצמם האחוזים שונים, ובתחתית הכוס מניחים פירות חתוכים.

  2. כן זו המציאות. והרי עם 42% מי פירות וכיו״ב ברור שבטל טעם היין.
    למעשה ראיתי הכשרים הכותבים אפילו על בקבוקים של 50% שברכתו הגפן וצ״ע איך מקילים כך.