להתחיל עמידה עם הציבור כשהגעתי לק"ש

שאלה:

התחלתי ברכות ק"ש בשחרית וכשהציבור התחילו עמידה בדיוק סיימתי ברכות ק"ש האם נכון להתחיל עמידה עם הציבור ולומר אח"כ "שמע – אמת" עם תפילין או להמשיך לק"ש

תשובה:

שלום וברכה

אין לדלג על קריאת שמע וברכותיה כדי להתפלל עם הציבור, וכל שכן שלא ניתן לעשות זאת כשכבר בירכת עד הבוחר בעמו ישראל, וכל זה משום שחייבים לסמוך גאולה לתפילה, הדילוגים לצורך תפילה במנין אפשריים רק בפסוקי דזמרא לפי הסדר והחלוקה המובאים בשו"ע בסי' נב. בתפילת ערבית ניתן להתחיל בתפילת שמונה עשרה ואחר כך להשלים ק"ש וברכותיה כשאין מנין אחר בנמצא, אבל גם שם אם התחלת ברכות קריאת שמע אין להפסיק ולדלג.

יום נעים.