אשת איש

שאלה:

שאלה ברצוני לשאול אני נשואה והייתי עם גבר זר אבל לא הייתה ביאה שם ממש באותו באותו מקום וסיפרתי לבעלי את הסיפור הזה והוא קיבל אותי בגלל זה האם לפי ההלכה נאסרתי לבעלי? אשמח לתשובה מהירה תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לשאלתך בתיאור הנ"ל לא נאסרת לבעל.

למרות שאילו היו רואים את המעשה עדים, ודאי היית אסורה ולא היה מועיל לומר שלא היתה ביאה של ממש – "אש בנעורת ולא תשרף". וראה שו"ת חתם סופר אבה"ע סי' קא שבתיאור כזה אוסר את האישה למרות שלא היו עדים וכל התיאור היה רק מפי האישה! אולם למרות זאת בחזון איש (בכרך החדש עמוד ק') כתב שבמקרה כזה האישה נאמנת משום הפה שאסר הפה שהתיר. ובמקרה זה ודאי שהיא נאמנת משום שבעלה מאמין לה שרק זה מה שהיה וממילא ודאי שמותר להם להמשיך ביחד.

יחד עם זה, אני מקווה שאת מודעת לחומרת האיסור בלי כל קשר לתוצאה האם את מותרת או לא. האיסור שנעשה הוא אסור חמור מדאורייתא, וחייבים לעשות על כך תשובה ולהתרחק הרבה ממצבים אפילו דומים לאלו. לא סתם גזרה תורה על איסור ייחוד. עלייך לבחון את עצמך, לקבוע אצלך גדרים והרחקות המתאימות לסביבה שאת נמצאת שאותם לא עוברים בשום אופן.