האם מותר לתת כריך לעני שלא יברך ברכת המזון?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
בדרך כלל בטיולים של תרבות או של צבא מביאים סנדוויצים לחיילים או למטיילים שיהיה לדרך
במקרה שנשארו הרבה כריכים שנשארו ואו שיזרקו אותם או שיביאו להומלסים עניים ברחוב שלא יברכו ברכת המזון על הכריך האם יש בעיה בלתת להם את הכריך?
והאם יהיה מותר לעשות זאת כדי לגרום לקידוש השם [יהודי באיזור של גויים,יהודי עם כיפה שיתן את זה]

תשובה:

שלום וברכה

אין לתת אוכל לאדם שלא יברך, אלא אם כן מדובר בסיטואציה כזו שכל כך מתבקש שתתן עד שיש חשש שאם לא תתן תווצר איבה.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת שלמה ח”א סי’ לה, וכדבריו בשו”ת שבט הלוי ח”ד סי’ יז ובח”ב סי’ קלח, וע”ע שו”ת שבט הקהתי ח”ד סי’ שכט.