עדות אמא במחלוקת על חובות בני זוג

שאלה:

נמצא בהליך משפטי ובימים הקרובים ידון בית הדין בחובות בני זוג , האישה רוצה להביא את אמא שלה לתת עדות , האם עדותה תלקח בחשבון או שהיא איננה יכולה להעיד?
הסוגיה מעניינת, מאחר ואב בית הדין אמר כי העדות של האמא תשמע אולם על פי ההלכה היא לא תתקבל , מדוע ומהי ההלכה בעניין זה
אשמח לקבל תשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

מהתורה אשה פסולה לעדות.

הפוסקים הביאו תקנות שתקנו שבמקום שאין עדים כשרים, כגון הכאות שהיו בעזרת נשים, או עדות על בגדי נשים שאין גברים מבחינים, וכדו' שיקבלו עדות נשים. עיין ברמ"א (חו"מ סימן לה סעיף יד) שהביאם להלכה.

גם כאשר לא מתקבלת עדותם של נשים וקרובים כעדות, אבל כדי לבדוק רגליים לדבר – בירור חיצוני – מותר לקבל נשים וקרובים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן לה סעיף יד ופתחי תשובה שם.