המתנה לאחר דם בתולים לכלה

שאלה:

שלום הרב!
חתן וכלה בליל כלולות והיה ביאה גמורה(ללא ראיית דם). מתי עושים הפסק טהרה? והאם יש הבדל בין ליל הכלולות לשאר ימים והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרים גם בליל הכלולות?

תשובה:

שלום וברכה

גם כלה שראתה דם בתולים אינה יכולה לספור שבעה נקיים מיד, אלא שהקלו עליה שאף שלמנהג בני אשכנז תמיד לפני שבעה נקיים צריך המתנה חמישה ימים, כאן די בארבעה ימים בלבד, ראה ט"ז קצב ד וקצו ה בשם מהר"ל מפראג. בדומה לכך כתב הבן איש חי פרשת צו, שאותם שנוהגים בדרך כלל להמתין ששה או שבעה ימים, ימתינו רק חמישה.

יום טוב.