הגביה אבדה לפני יאוש במקום שרובם גויים

שאלה:

אדם שמצא אבידה שלא מרגישים בחסורנה מיד עם סימן במקום שרובו גוים והרים ואז בא אליו אדם והביא סימנים האם צריך להשיב לו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הגביה ע"ד להשיב נעשה שומר לבעלים, [למרות שהוא במקום שרובם גויים, אבל ההגבהה הייתה קודם יאוש, ולכן נעשה שומר לבעלים, והיאוש של הבעלים לא הועילה כיון שהוא יאוש ברשות], וחייב להשיב. אבל אם הגביה לעצמו, כתב רע"א שאינו שומר עבור הבעלים, כיון שלא התכוון להשיב, ולכן אח"כ שהתייאשו הבעלים הועיל היאוש ואינו חייב להשיב.

מקורות:

רע"א חו"מ סימן רנט.