זכויות בכתובת מייל שפתחתי עבור העבודה

שאלה:

עבדתי כבמזכיר בישיבה, וכעת פוטרתי.
במסגרת העבודה שלי פתחתי מייל לצורך עבודתי הנ"ל בשם: "מזכירות רוחנית ישיבה …."
כעת עם פרישתי, ברצוי להשאיר לי את הכתובת הנ"ל היות ויש לי שם כל מיני דברים פרטיים ואישיים.
הנהלת הישיבה דורשת ממני להשאיר אותה, מהטענה שלא לגרום נזק למערכת,
לטענתי שיש לי דברים פרטיים ואישים, ענו לי שאני יכול למחוק אותם וכו'.
שאלתי האם אני מחוייב הלכתית לעשות זאת? (יצויין, כי המייל הינה חינמי של ג'ימייל, וכמובן לא אעשה שימוש בשם של הישיבה מעתה ואילך)
נ.ב. סיבת נוספת להתעקשותי נעוצה גם בכך, שבעבר עבדתי במוסד כלשהו, וגם שם פתחתי מייל בשמם, וכשעזבתי השארתי את המייל שם, (כמו שהם דורשים ממני עכשיו), והפסדתי מזה רבות, גם כל מיני נתונים שהיו לי שם לא יכלתי לגשת אליהם, גם כל מיני אנשים שעבדו איתי חשבו אח"כ שאני הוא זה שממשיך לשלוח להם מיילים וכו'…)

תשובה:

שלום וברכה,

חוק זכויות יוצרים מזכה את העובד בכל התוכנות ועבודות גרפיקה שעשה, שיוכל לקחת לעצמו בעת פרישתו מהעבודה, ואסור למעביד להמשיך להשתמש בתוכנות.

לגבי כתובת מייל לא נחשב יצירה, ולא שייך בזה זכויות יוצרים, על כן מסתבר ששייך למעביד ולא לעובד.

בהצלחה.