הישענות על רכב חונה – גזל

שאלה:

בס"ד
האם להישען על רכב פרטי חונה היא לעבור על איסור גזל אפילו במשהו?
התעייפתי בדרך ונשענתי על רכב חונה ודומם, אינני מכיר את הבעלים ואינני יודע אם מקפיד על הישענות על רכבו)
אשמח למקורות לעיון

תשובה:

שלום וברכה,

כלל בידינו שכל דבר שאין דרך להקפיד עליו מותר לקחת ללא רשות. להשען על רכב נחשב לדבר שבדרך כלל לא מקפידים – ומותר לעשות כן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנט ס"א. וראה בערוך השלחן דוגמאות שונות בזה. וסיים השו"ע שמדת חסידות שלא ליטול בלא רשות גם בדברים שאין מקפידים. וביאר בסמ"ע שאם יטול כ"א יחסר ממנו, ולפ"ז להשען על רכב שלא יחסר לבעלים דבר, אף ממדת חסידות א"צ להחמיר.