איחר בשבת לתפילה

שאלה:

שלום!
אדם שאיחר לתפילה בשבת, והגיע כשהם בחזרת הש"ץ, כך שהפסיד תפילה במניין. מה בדיוק עליו לעשות?
האם עליו להתפלל את כל התפילה מפסוקי דזמרה כך שיפסיד קריאת התורה או חלק ממנה, ואם כן- האם כדאי שיתפלל בבית כנסת או בעזרה. או שידלג על חלק מפסוד"ז? ואולי כדאי שישאיר את כל התפילה לאחר קריאת התורה, אך יש חשש שיעבור זמן תפילה, או שיפסיד מוסף. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה בלאו הכי גם אם יתפלל את המינימום יפסיד קריאת התורה, כך שודאי יתפלל כל התפילה כסדר בצורה ראויה ובלבד שלא יפסיד זמן תפילה.

בשורות טובות.