מעשר כספים לעמותות לשמירת הצביון היהודי בארץ

שאלה:

שלום וברכה

האם מותר ליתן מעשר כספים לעמותות השומרות על הצביון היהודי בארץ ישראל כמו "אם תרצו" וכו'.
שאלה נוספת: האם מותר לתרום מעשר לצורך אחזקה שוטפת של בית כנסת או בנייה עתידית של בית כנסת

תשובה:

שלום וברכה

אין לתת מעשר כספים לעמותות אלו, הפעילות שלהם אולי חשובה, אבל לא זו המטרה של כספי המעשר, אלא בעיקר לתמיכה בתלמידי חכמים עניים. אפשר גם שאר מצוות מובהקות, כמו אחזקת בית הכנסת וכו' מה שהזכרת בשאלתך השניה, אבל עמותות אלו עוסקים במשהו מאוד עקיף. בכלל במעשר כספים כמו בכל השקעה בחיים צריך ללכת על המיטב, אם יש משפחות שמתמוטטות תחת הנטל, חולים במצבים קשים שזועקים לתרופות חיוניות ואין להם לשלם וכו', אז יש להקדימם לאותן עמותות.

ערב טוב ומבורך.