החשש להתחיל סעודה קטנה בזמן מנחה

שאלה:

שלום
לדעה שאומר שאסור להתחיל סעודה קטנה בזמן מנחה גדולה ואפ' לדעה שאומרת שהאיסור הוא רק בזמן מנחה קטנה), מה החשש? בנאדם אוכל סעודה של גג חצי שעה, מזה יבוא לשכוח להתפלל? במשנ"ב כותב שמא יימשך, אבל למה שיימשך מסעודה רגילה וזריזה, זה לא כמו אירוע ברית וכיו"ב..
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חכמים עשו סייגים כלליים הנוגעים לכל אדם באשר הוא, וכנראה ראו ברוחב דעתם שיש סיכוי למכשול לאיזה אדם באשר הוא, ומשום כך קבעו זאת כהלכה כוללת לכולם ולא נתנו דבריהם לשיעורים. ואכן יש שהתירו לסעודה קטנה, כמבואר ברמ"א בסי' רלב.