מתנה לחתונה מכספי צדקה

שאלה:

אני מוזמן לחתונה של ידיד שלי שהוא גם אברך בן תורה שלפני ואחרי חתונתו ילמד בכולל,
ישלי קופה שאני שם בה 20 אחוז מהרווחים שלי לטובת תרומות לעניים ותמיכה בבני תורה,
רציתי לשאול אם אני יכול להגדיל את סכום המתנה שלי לחתונה שלו מהקופה הזו וכך לזכות גם בתמיכה באברך או שלא ראוי לקחת מקופה זו למטרה דנן

תשובה:

שלום רב,

בהחלט אם זה רק בא כתוספת למה שאתה מרגיש שאתה צריך לתת לו, ודאי אתה יכול לתת את זה מקופת הצדקה. אולם על חשבון מה שאתה חש שאתה צריך לתת מתנה לחתונה ודאי אינך יכול לקחת מקופת הצדקה ולא מכספי מעשרות.