האם באותו סכום מצוה ניתן לקיים כמה מצוות?

שאלה:

שלום הרב!
האם יתכן שאדם שנתן 50 ש"ח לצדקה ולעומתו אדם אחר נתן 5 פעמים 10 ש"ח לצדקה אזי הוא קיים יותר מצוות בצדקה מהאדם הראשון אעפ"י שבסופו של דבר שניהם תרמו את אותו המחיר?

תשובה:

שלום וברכה

בספרים אכן מופיע ענין זה, שכל נתינה היא מצוה בפני עצמה ועדיף לתת נתינות מרובות ולא אחת גדולה, אבל הנושא הזה מורכב כמובן, ברור שאם יש צורך לאדם בהרבה כסף, מי שיחשוב שהוא דואג לעצמו בכך שהוא נותם לאותו אדם רק פרוטה ואת השאר יתן לאנשים אחרים, ודאי טועה, שהרי יש לפניך אדם הנזקק לך… כך שודאי הכל לפי הענין, וכלל זה נאמר באופן שאין שום צורך מיוחד לפניך כרגע.

שבת שלום.