הלבנת פנים

שאלה:

שלחתי למישהו מילות גנאי בוואצאפ והוא פירסם את הצילום מסך כדי לביישני.
רציתי לדעת א. האם היה מותר לו לעשות את זה, ואם לא, איזה איסור זה. ב.האם מחוייב לבקש מחילה ברבים, ובאיזה דרך. תודה מראש

תשובה:

שלום ידידי, את השאלה האם הוא צריך לפייס אותך הוא צריך לשאול ולא אתה… אתה צריך לשאול את עצמך למה שלחת לו מילות גנאי?! אני מניח שזה מבייש אותו! אולי צריך לפייס אותו על כך. הרי אתה עצמך מבין שלשלוח דבר כזה זה לא יפה, אחרת לא היית מתבייש בכך…

בהצלחה רבה ויום נעים.