שיעור קביעות סעודה – דעת הגר"א

שאלה:

שלום רב, בעניין שיעור שביעה על פת הבאה בכיסנין , אם אני נוהג כמו הפוסקים שאומרים שהשיעור הוא שיעור שמקובל לאכול בסעודה רגילה ואינו לפי נפח או גרם, יתכן שאברך על כמה חתיכות עוגה(שברכתה על המחיה) שרגילים לשבוע מכמות כזו, המוציא וברכת המזון?

תשובה:

שלום וברכה

ברור. כאשר אתה אוכל כמות שאנשים רגילים לשבוע ממנה, ואם היתה מורכבת מלחם או שאר מאכלים שרגילים לאכול בסעודה, זו היתה כמות ראויה להם, יש לברך המ וציא וברכת המזון. ראה עוד הרבה תשובות באתר בענין קביעת סעודה, כאן.