פיצוי על מזוודה שנשברה בטיסה

שאלה:

שלום וברכה,

לפני מספר שנים חבר נתן לי מזוודה עם סדק קל, היות והוא עובד בחנות מזוודות הוא אמר לי שישנה אפשרות שאחרי שאחזור מחו"ל אגיש בקשה שהמזוודה שלי נפגמה במהלך הטיסה ואקבל מזוודה חדשה

בינתיים הסדק התרחב במהלך הטיסות וניסיתי להגיש בקשה כזו לחברת הטיסה הרוסית אך הם נפנפו אותי ובקיצור לא זיכו אותי

עם הזמן והטיסות כבר נוצרו כמה סדקים אך אני לא יודע בוודאות באיזו חברת טיסה המזוודה ניזוקה

בטיסה האחרונה טסתי עם ישראייר לחו"ל וביקשתי מהם החזר וזיכוי כי המזוודה שלי שבורה, תכל'ס אני לא יודע בוודאות אם זה קרה אצלם
הם זיכו אותי במזוודה חדשה

האם זה גזל?

האם אפשר לסמוך על הספק שהיות והמזוודה היתה שבורה, ייתכן וחברת ישראייר החמירו את המצב?

מה עלי לעשות?

תודה ניר

תשובה:

שלום וברכה,

אין זכות לבקש פיצוי על מזוודה שהיתה שבורה, וברור שנחשב גזל אם כבל לקחת, ולכן צריך להשיב את המעות.

אם קיים ספק אם נשברה בחברה זו או אחרת גם כן אסור לדרוש פיצוי מספק.

לגבי השאלה השניה שיש ספק אולי החמירו והוסיפו שבירה: ראשית כל אם יש ספק, מספק אסור לתבוע. וגם אם ודאי החמירו את השבירה, מחבתם לשלם שווי של מזוודה שבורה ותו לא. ולכן בבקת הפיצוי צריך לציין שהמזוודה הייתה שבורה, ונשברה יותר.

בהצלחה.