מיקום המזוזה כשאין מקום חלל הפתח מבחוץ

שאלה:

ב"ה
כשאין מקום חלל הפתח מבחוץ רק מבפנים. האם עדיף לשים בחלל הפתח מבפנים או מבחוץ מהצד בסמיכות לפתח

תשובה:

שלום וברכה

ודאי עיקר מקום קביעת המזוזה הוא בחלל הפתח, וגם אם החלל הוא בפנים הבית שם הוא מקום קביעת המזוזה. קביעת המזוזה בחוץ ספק גדול אם היא בכלל מועילה, שהרי זה "אחורי הדלת", ולא עשוים זאת אלא בשעת הדחק גדול מאוד בדלתות אלומיניום שאין להם בכלל חלל פתח ואין אפשרות לקבוע מזוזה, וכשאין אפשרות לחקוק בתוך האלומיניום, ואז זה נעשה ללא ברכה. ראה בענין זה בשו"א רפט ב ובנושאי כליו.

בהצלחה