האם מותר לישון בבית ללא מזוזה?

שאלה:

שלום
נכנסתי לבית חדש, ושאלתי היא כמה זמן אני רשאי להתעכב עם קביעת מזוזות?
תודה, יצחק הראל

תשובה:

שלום וברכה

אין להתעכב כלל, אסור לישון אפילו לילה אחד בבית ללא מזוזות. ראה ערוך השלחן סי' רפה סעי' ה, אף שסבר שאם אין לו מזוזה אינו חייב לצאת מהבית. אמנם ראה פרי מגדים או"ח סי' לח א"א ס"ק טו, שאם יש לו מקום אחר לישון, אף שנזכר בכך בשעת לילה, ילך לאותו מקום אחר ולא ישן בביתו, וראה שו"ת חסד לאברהם תנינא יו"ד סי' סט שהנכנס לגור בבית ללא מזוזה ביטל מצות עשה. אמנם באבני נזר או"ח סי' תמא כתב שאינו חייב לצאת מהבית, אף שחייב לעשות הכל כדי לקבוע מזוזה ללא שהות, אלא שסתר עצמו ביו"ד סי' שפא וצריך עיון. וע"ע שו"ת ציץ אליעזר חי"ג סי' נג. ומכל מקום כיון שלדעת הרבה פוסקים הוא איסור ממש יש לעשות כל מאמץ לקבוע מזוזות באופן מידי.

בהצלחה וישוב טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם יש כבר דברים בבית ויש חיוב מזוזה, לא משתהים קובעים את המזוזה בכל מקום שצריך, תפרט מה בדיוק המצב כדי שנבדוק אם כבר עליכם חיוב מזוזה

  2. שמי ישי חן…בלית ברירה נכנסתי לגור בהוסטל.בחדר שאני ישן אין מזוזה ובשארמהחדרים גם כן אין.האם יש פרק זמן מסוים שאני יכול לישון שם❓