האם מותר להציע לעובד שיעזוב את מקום עבודתו לטובת עבודה אצלי?

שאלה:

כבוד בית הדין
שלום רב
אני מעוניין לגייס מנהל למפעל בבעלותי האם מותר לי לפנות לאדם שעובד כמנהל בחברה של יהודים ולהציע לו שכר גבוה יותר בכדי לשדל אותו לעבור לעבוד אצלי.
מדובר בעובד יהודי שהתחיל לעבוד במקום הנוכחי לפני 5 שנים כעובד פשוט וניתן לומר שהוכשר שם לתפקידו הנוכחי להיות מנהל.
השאלה הינה הן בפן ההלכתי והן בפן המוסרי
אודה מקרב לב על תשובתכם.
בברכה

תשובה:

שלום רב,

מותר לאדם להתנות עם פועל שישלם לו שכר גבוה יותר כדי שיעזוב את העבודה שלו ויבוא לעבוד אצלו. ואין בזה בעיה של מהפך בחררה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סימן רלז ס"ב. ובטעם הדבר שמותר ביאר בסמ"ע שדומה למתנה והפקר. שבמתנה והפקר לא נאמר האיסור של 'עני המהפך' מאחר ולא ניתן למצוא במקום אחר. וכמו כן פועל טוב לא יוכל למצוא במקום אחר.