תוכחה בזמנינו

שאלה:

ראיתי שאין חיוב להוכיח רשעים. האם צריך להוכיח תינוק שנשבה שהוא מחלל שבת? למשל חבר שלי חילוני ואני רואה אותו כותב או בפלאפון אני צריך להגיד לו משהו? זה דחוף תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בענין מצות התוכחה יש לנו כלל ברור, שכשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע, ולכן אם נראה לך שיש סיכוי שעל ידי שתוכיח אותו הוא ימנע מהאיסור, בודאי מצוה להוכיח, אבל אם אין סיכוי וזה סכך הכל יביא לכעס ועלבון והוא בלאו הכי יחלל את השבת, אין כל טעם בדברי התוכחה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. כי נאמר הוכח תוכיח את עמיתך ומי שמחלל שבת בפרהסיה או עובד עבודה זרה או עושה עבירות להכעיס(ואינו תינוק שנשבה) אינו בכלל "עמיתך" , אז כוונת השואל לשאול האם חובה להוכיח אדם שאינו תינוק שנשבה ומחלל שבת(נולד בבית דתי או שהוכיחו אותו וכו') שאינו נחשב "עמיתך" (אם הדבר נשמע)