תמיכה בעלון תורני שבועי מכספי מעשר

שאלה:

ערב טוב
האם מותר לשלם עבור הפצת דברי תורה(עלון פרשת שבוע)-מכספי מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי, למרות שעיקר התכלית של כספי מעשר הוא תמיכה בתלמידי חכמים עניים, ניתן להקל לעשות בזה שאר מצוות שאדם לא מחוייב בהן כמו זיכוי הרבים. ספציפית לגבי העלון, תשקול האם אכן הוא יביא להפצת התורה ולזיכוי הרבים, ואם נראה לך שאכן יש בו טעם מיוחד ואנשים יהנו ויתחזקו ממנו – זה אפשרי.

בהצלחה.