מה מברכים על בצק חלה מרוח בשוקולד

שאלה:

שלום,
מה מברכים על חלה שעל הבצק שלה מרחו שוקולד לפני האפייה (לא ממש לשו ביחד. רק מרחו. כדוגמת החלה הזו https://www.oogio.net/nutella_challah/)

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך ללוש ביחד, ברגע שמרוח על זה שוקולד באפייה, זה נחשב "ממולא במיני מתיקה" שהוא אחד האופנים של פת הבאה בכיסנין ויש לברך על כך מזונות. אלא שאם זה לא נעשה לעוגה, אלא עדיין התכלית של המאכל הזה היא לשובע [ואני מבין ממך שבזה מדובר], כתב המשנה ברורה בסו"ס קסח שהברכה היא המ וציא לחם מן הארץ, וראה בענין זה הרבה תשובות באתר בענין "ברכה על פיצה".

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    רציתי לשאול בהמשך לשאלה זו.
    הרב ציין "אלא עדיין התכלית של המאכל הזה היא לשובע"
    לפי מה שאני מבין, אם הכנתי בצק רגיל ומילאתי אותו שוקולד אך מטרתו לשם שביעה אני מברך עליו "המוציא" בכל אופן, ואין צריך שיעור קביעת סעודה (216 גרם)?

    תודה רבה

  2. בהמשך לתגובה הקודמת, שכחתי להוסיף.

    אם באמת התשובה תהיה צריך לברך המוציא.
    אם אני עושה את הכיסנים(בצק רגיל לחלוטין ממולא שוקולד שנאפה כך) קטנים זה יהפוך אותם להיות מזונות?

  3. זה ממש הנושא של השאלה, כמובן הכוונה שבעיני כל הענין מטרתו שובע ולא רק אצלי באופן אישי. צריך לדעת שלא כולם מסכימים בזה למשנה ברורה.