עסקי בניה ושכנים

שאלה:

אנחנו הגרים בקומה השניה, והשכנים הגרים בקומה מתחתינו עשינו הרחבת בניה בעורף הבנין. השכנים מתחתינו בנו על כל שטח העורף, ואנחנו על מחציתו בכדי לאפשר סוכה גם לשכנים בקומה הראשונה
תוך כדי בניה עלה בדעתינו להתרחב עוד 70 ס"מ מעבר לקו הבנין וכך עשינו, כך שכרגע השכנים הרחיבו על כל שטח העורף ואנחנו על מחצית משטח העורף + 70 ס"מ חריגה ימינה מעבר לקו הבנין.
ראו השכנים שהרחבנו – ואמרו שהם רוצים גם.
אמרנו להם שאין שום בעיה והם הרחיבו מתחתינו
אבל כעת הם רוצים שנשלם להם עבור בניה זו
למה? – כיון שכביכול אילצנו אותם להרחיב כי אם הם לא היו מרחיבים, החדר היה יוצא חשוך בגלגל שהיה להם כעין "גג" מעל החלון.
יש לציין שבחדר הנבנה יש כוון אוויר נוסף (ומועדף כיון שבצד צפון) שאפשר לעשות בו חלון , וכן בכוון האוויר החשוך(כאילו…) יש עוד חלון נוסף שאיננו חשוך.
האם עלינו לשלם?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה שום צד שתתחייבו לשאת בהוצאות  הבניה של השכנים וגם במקרה שהיה להם נזק והם היו מודיעים מלכתחילה שהם נותנים לכם רשות להרחיב את התוספת  רק בתנאי שאתם תממנו להם את הבניה, בלי הסכמתכם לא היה לזה שום תוקף. וכ"ש  במצב הזה שלא נראה שיש כאן נזק ועוד שהם תובעים בדיעבד .